zoeken

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Legendarisch, bikkelhard en lachwekkend relatiedrama

toneel
Stadsschouwburg Middelburg

Lovende recensies!

George en Martha zijn terug! In de legendarische toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? hebben zij elkaar lief, drinken onweerstaanbaar veel en ondertussen tarten zij elkaar tot het uiterste. Een duel waar de vonken vanaf  vliegen.

Carine Crutzen (Oud Geld, Majesteit, De Kersentuin) speelt Martha en Warre Borgmans (Zuidelijk Toneel, Blauwe Maandag Compagnie) is George. Dragan Bakema (Zout op mijn huid, Borgen, Dokter Deen) en Yara Alink (De Kersentuin) spelen het jonge stel Nick en Honey.

Dit wereldberoemde toneelstuk schreef Edward Albee ooit als verhaal over het falen van de Amerikaanse droom, van het perfecte huwelijk, de harmonieuze familie en het persoonlijke succes. Een zorgvuldig hooggehouden droom die door Albee aan diggelen wordt geslagen door ons een echtpaar te geven dat aan alles behalve dit romantische beeld blijkt te voldoen. Het toneelstuk staat aan de top van beste toneelteksten ooit geschreven.

'Warre Borgmans is een volstrekt eigenzinnige en unieke George (...) Carine Crutzen snelt in razend tempo van dronken naar wijdbeens geil, naar doortrapt en eindigt snikkend en stikkend van emoties.’ (de Volkskrant ****)

Een niet stuk te krijgen stuk. (…) Wat een genot om te zien hoe ‘Virginia Woolf’ de spelers ook nu weer naar de toppen van hun kunnen drijft.’
(Trouw ****)

Dit is de avond van Warre Borgmans (...) Alink geeft hem goed partij als de hysterische en neurotische Honey (...) Bij hem (Dragan Bakema) is het laagje beschaving van Nick mooi flinterdun en ligt de agressie voortdurend op de loer.’
(Het Parool ****)

Carine Crutzen is uitstekend… Haar Martha is heerlijk grenzeloos. (…) Haar timing is zo precies dat haar bloeddorst ook geestig uitpakt.
(NRC ****)

‘Crutzen zet een mooie, rauwe, dominante Martha neer die op momenten ook haar kwetsbare kant laat zien (...) Knap is de manier waarop Borgmans venijnigheid afwisselt met tederheid, waarmee hij George onvoorspelbaar en beangstigend maakt. (...) Sterke rollen van Dragan Bakema en Yara Alink’ (De Telegraaf ****)

Arrangementen

Gratis inleiding om 19.00 uur

De inleiding wordt gegeven door Yara Alink. Zij r zal uitgebreid stilstaan bij de visie van regisseur Johan Doesburg op dit huwelijksdrama der huwelijksdrama’s. Hoe interpreteert hij de wereldberoemde, bloedstollende strijd tussen twee echtparen? Daarnaast wordt ingegaan op de lange opvoedingsgeschiedenis van Wie is er bang voor Virginia Woolf en de context waarin Edward Albee zijn stuk schreef. Aangezien Yara Alink zelf de rol van Honey speelt, zal zij ook persoonlijke ervaringen delen.

Vanwege beperkt aantal plaatsen (max. 125) is reserveren gewenst.


bekijk ook deze voorstellingen:

Theater de Mythe
The Drummers of Japan - Yamato

Yamato

The Drummers of Japan

do 11 mei
Schouwburg Middelburg
 - Herman van Veen

Herman van Veen

wo 03 mei
zeeland theaters scheldetheater schouwburg middelburg theater de mythe
ga door naar de website sluiten