zoeken
Muziektheater Zeeland - Titanic de musical
vr 24 mrt 2017
20:00
€ 22,50

Titanic de musical

Muziektheater Zeeland

musical
Theaterzaal Theater de Mythe

Titanic de musical heeft verschillende prijzen gewonnen, onder andere de Tony Award voor beste musical. Met muziek en liedteksten van Maury Yeston en het script van Peter Stone opende deze musical op Broadway in 1997 en is daarna over de hele wereld met veel succes opgevoerd.

Deze productie van Muziektheater Zeeland omvat een stijlvol theaterspektakel met magistraal koorwerk.

De musical is gebaseerd op het welbekende verhaal van de  oceaanstomer Titanic die zonk tijdens haar eerste reis naar Amerika op 5 april 1912. Het feit dat het beste, grootste en snelste schip van de wereld,  “het onzinkbare schip”, zou vergaan op haar eerste reis is ongelooflijk maar waar. Voor het eerst sinds het begin van de industriële revolutie wankelde het vertrouwen in de technologische vooruitgang. Groter en sneller was niet altijd beter. Toen bleek dat er veel meer mensen uit de 1e klasse waren gered dan uit de 2e en 3e klasse, schokte dat de Westerse wereld. De toenmalige sociale klassen en privileges van de rijken waren plotseling niet meer vanzelfsprekend.

Titanic de musical verhaalt de grandeur en tragedie, de romantiek en personages in een fascinerend drama.  Muziektheater Zeeland brengt de in 2012 uitgebrachte bewerking van Don Stephenson en Liza Gennaro, waar het orkest aangepast is bij de voorstelling als scheepsorkest.


bekijk ook deze voorstellingen:

Theater de Mythe
The Drummers of Japan - Yamato

Yamato

The Drummers of Japan

do 11 mei
zeeland theaters scheldetheater schouwburg middelburg theater de mythe
ga door naar de website sluiten