De Kersentuin

Toneelgroep Maastricht (try-out)

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire van Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven, moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom. Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.
www.toneelgroepmaastricht.nl
 

Video-inleiding en podcast

Klik hier voor een video-inleiding,  waarin regisseur Michel Sluysmans, tekstschrijver Jibbe Willems en acteurs  Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Nick Renzo Garcia en Quiah Shilue meer vertellen over De Kersentuin.

Vanaf 1 maart is elke woensdag om 10.00 uur een nieuwe aflevering van de podcast Kersentijd  te beluisteren via Spotify over alle thematieken van De Kersentuin. Negen afleveringen over de veranderende wereld, het klimaat dat in de fik staat, de radicale tijden waar we nu voor staan en het achterlaten van het verleden. U kunt de podcast beluisteren via deze link.

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje

DINEREN VOORAFGAAND AAN DE VOORSTELLING?

Maak uw avondje uit compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling gezellig dineren in Theater-Restaurant De Koepoort. U bent welkom vanaf 17.00 uur voor een driegangendiner. Het diner is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling en wordt op de avond zelf afgerekend.

U kunt het diner ook reserveren door een mail te sturen naar info@restaurantdekoepoort.nl
 

Schouwburg Middelburg toneel
€ 28,00