De Spaanse Miles Davis

Eric Vaarzon Morel

Zoals Miles Davis, ook wel de Picasso van de jazz genoemd, 60 jaar geleden de exotische passievolle Spaanse klanken in de jazzwereld introduceerde, zo doet Eric Vaarzon Morel dat nu op zijn manier, samen met een jong, getalenteerd flamenco/jazzensemble. Een flamencogitaar, een trompet, een elektrische gitaar, zang, effecten en drums/percussie vormen samen het ensemble vol passie en virtuositeit.

Eric gaat met zijn jonge talentvolle gasten op zoek naar de Spaanse klanken in de muziek van de legendarische Miles Davis. De aandacht gaat specifiek naar de albums Kind of Blue en Sketches of Spain, die Miles samen maakte met Gil Evans als pianist/arrangeur. Kind of Blue (1959) is een van de meest populaire jazz albums aller tijden en bevat bijvoorbeeld naast Blue in Green en All Blues ook het nummer Flamenco Sketches. Wat waren toch de beweegredenen van die twee om die zo specifieke Spaanse klanken en melodielijnen te verwerken in hun zo succesvolle albums? Een zoektocht naar de beroemde blue notes van Miles in de jazz, maar dan op z’n Spaans, op de flamenco- manier met de tonos negros (donkere zwarte klanken) uit de flamenco. Sketches of Spain (1960) komt nog dichter bij Eric’s flamenco en het Concierto de Aranjuez is simpelweg de bekendste Spaanse gitaarmelodie aller tijden.
Flamenco wordt wel eens met de blues vergeleken. Duende, blues, de magie van de Spaanse ziel spat er vanaf.
www.vaarzonmorel.com

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 

 

DINEREN VOORAFGAAND AAN DE VOORSTELLING?

Maak uw avondje uit compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling gezellig dineren in Theater-Restaurant De Koepoort. U bent welkom vanaf 17.00 uur voor een driegangendiner. Het diner is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling en wordt op de avond zelf afgerekend.
U kunt het diner ook reserveren door een mail te sturen naar info@restaurantdekoepoort.nl

Schouwburg Middelburg muziek
€ 22,00