Familiespel

Met Jacqueline Blom, Mark Rietman, Bas Hoeflaak en Annick Boer

Elisabeth en Nicolaas zijn na hun huwelijk, waarin twee kinderen kwamen, gescheiden. Nu hebben ze beiden een nieuwe partner en brengen de kerstdagen gezamenlijk door in het vakantiehuis dat ze nog samen bezitten. Ondanks de nieuwe relaties en het verlangen naar harmonie, blijken Elisabeth en Nicolaas nog erg met elkaar verknoopt. Alle ingrediënten voor een weekend om je vingers bij af te likken.

Familiespel is een heerlijke, gelaagde tragikomedie over het samengestelde gezin, geschreven door Marijke Schermer. Onder de ogen van de ex-partner krijgt de nieuwe relatie een heel andere glans; in aanwezigheid van de nieuwe partner blijkt de oude niet alleen deel van je verleden, maar ook deel van je identiteit. De rollen worden gespeeld door vier topacteurs met bijzondere dubbelrollen; ze spelen naast volwassen personages ook de kinderen, die in het kielzog van de keuzes van hun ouders, hier met elkaar opgezadeld zijn.

Marijke Schermer: "Toen Jacqueline Blom en Annick Boer mij vroegen om een stuk te schrijven waren we het snel eens over waar het over zou moeten gaan. Zij beiden, ikzelf, maar ook andere betrokkenen bij de voorstelling, zoals de producent en de eindregisseur, hebben allemaal te maken met samengestelde gezinnen in allerlei vormen. Wij hebben stiefouders, stiefkinderen, stiefbroers en -zussen. We kennen het scheiden, daten, je opnieuw binden en het schipperen met exen waar je nooit van je leven van af komt als je samen kinderen hebt. Dat is soms prachtig en verrijkend, maar ook complex. Familiespel gaat daarover, met een nadruk op de puinhoop die volwassenen er soms van kunnen maken en de kinderen die in het oog van die storm hun eigen belevenissen hebben. Lekker herkenbaar voor veel mensen in de zaal, die het er in hun eigen leven meestal gelukkig veel beter van af brengen."
www.moretheater.nl

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

DINEREN VOORAFGAAND AAN DE VOORSTELLING?

Maak uw avondje uit compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling gezellig dineren in Theater-Restaurant De Koepoort. U bent welkom vanaf 17.00 uur voor een driegangendiner. Het diner is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling en wordt op de avond zelf afgerekend.
U kunt het diner ook reserveren door een mail te sturen naar info@restaurantdekoepoort.nl

Schouwburg Middelburg toneel
€ 35,00