IVY

& de rest

IVY was voorheen bekend als Meisjes met de Wijsjes. Het zangtalent wijzigt niet, maar is net wat cooler, met nieuwe arrangementen die ook in andere talen mogen. Waar ze met De Meisjes met de Wijsjes exclusief in het Nederlands zongen in brave, Delftsblauwe outfits is dat bij IVY een flinke dosis stoerder!
IVY: “We zijn het nog steeds, maar net wat cooler laat maar zeggen. In nog sexiere outfits, nieuwe arrangementen, die ook in andere talen mogen én onder een nieuwe naam.”

We zitten de hele tijd in groepen. Overal. Op ons werk, op verjaardagen, in de supermarkt, in de maatschappij, in de wereld. Vergeten we door al dat ‘ge-wij’ niet een beetje onze ‘ik’? Terwijl die ‘ik’ juist zo belangrijk is. Juist met onze ‘beste ik’ doen we het meest voor het ‘grote ons’. Of zo. Hoe doe je dat eigenlijk, onderdeel zijn van iets? En wat als je individuele belangen recht tegenover die van de groep staan?

& de rest is een komische ode aan de individualiteit. Een humoristische muziektheatervoorstelling over groepsdrang, waarin hilarische, ongemakkelijke en herkenbare scènes worden afgewisseld met vierstemmige versies van bekende én minder bekende nummers. Denk aan The Beatles en Coldplay, maar ook aan Duncan Laurence en Stromae.

Kom lachen, wegdromen, wakker schrikken en genieten. Maar laat je vooral verrassen, door IVY: Arianne Abbestee, Simone Breukink, Tessa Jimmink en Fardoe Swaanswijk.

Waar de naam IVY vandaan komt? "Haal de Y weg en wat blijft er over? De Romeinse IV (4)! Spreek "I V" uit op z'n Engels en krijg weer IVY. Een krachtige, internationale vrouwennaam, die niet meteen (verkeerde) associaties oproept, zodat de nieuwsgierigheid geprikkeld kan worden. Daarbij vinden we het mooi dat de V symbool staat voor Vrouw, Venus, Vocaal, Vierstemmig en Vrij. En nog een laatste duit in het zakje: Met zijn vieren klinken onze stemmen als één stem. One Voice. 1V. IV. IVY.'"

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Schouwburg Middelburg cabaret muziek
€ 21,00