Jeff Buckley, a live documentary

Slow Pilot

Slow Pilot en Marike Jager brengen ode aan Jeff Buckley

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat het muzikale godenkind Jeff Buckley jammerlijk werd meegesleurd door de stroming van de Mississippi. De ideale aanleiding voor de Vlaamse band Slow Pilot om een voorstelling te maken als eerbetoon. De man bracht tijdens zijn leven slechts één album uit, maar liet op de muziekwereld niettemin een onuitwisbare stempel achter. Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: wat heeft Nederland met Buckley en Buckley met Nederland? Op die vragen krijgt u een antwoord in deze bijzondere muzikale voorstelling.

De voorstelling wordt aan elkaar gepraat door songwriter, gitariste en presentatrice Marike Jager. Samen met Slow Pilot gaat ze op zoek naar de sporen die Buckley achterliet tijdens zijn doortocht in de Lage Landen. Het leverde uniek beeldmateriaal en verhalen op die een bijzondere inkijk geven in het leven van Jeff.

Daarnaast is er bovenal de muziek die gespeeld wordt door Slow Pilot. De bandleden zijn elk op hun manier vergroeid met de songs van Buckley en Pieter Peirsman wekt met hoogwaardige precisie de stem van de legendarische zanger tot leven. Voor de fans die hem nooit live hebben gezien is dit een uitgelezen kans. Zet je schrap voor een heerlijke nostalgische trip naar de wilde jaren negentig!
www.slowpilot.be

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Scheldetheater Terneuzen muziek
€ 26,50