Robin Hood de musical (8+)

Nationaal Jeugd Musical Theater

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar de sheriff snoert haar de mond.
In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen. Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt. Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen.
www.Robinhoodmusical.nl

De pers over deze voorstelling: 'This version of Robin Hood is a refreshing powerhouse, with loads of talent. The love for the theatre is almost palpable.The whole company is boasting with energy, with an impressive level of singing, dancing and acting. If this is the level they are at his age, it's a huge and hopeful promise for their future as musical performers'.

Scènefoto's: Marije Slingerland
Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 

15.00 uur
Theater de Mythe Goes jeugd/familie
€ 21,50