Wilfried de Jong en Caro Derkx

Haar in de wind

Voor fietsfanaten en luie bankzitters

Haar in de wind is theater voor fietsfanaten en luie bankzitters. Als Caro en Wilfried rijden over bospaden, dijken en glinsterend asfalt slaat hun fantasie op hol. Energie, verhalen en humor op vier dunne bandjes.

Wilfried de Jong en Caro Derkx zijn gek op fietsen. Fietsen is sporten, zwoegen en doorzetten, maar het levert ook stof op tot nadenken. Wilfried zette Caro ooit op een racefiets, zij stopte vanaf toen niet meer met trappen. 

In Haar in de Wind staan een oude stalen Pegoretti en een Trek van carbon recht tegenover elkaar. Caro en Wilfried zijn anderhalf uur tot elkaar veroordeeld. In lief en leed. Een theatrale tocht vol vriendschap, strijd en rare invallen. Met Wilfried de Jong en Caro Derkx op het zadel. Bijzonder: in filmbeelden zien we hoe Caro in de voetsporen van Wilfried voor het eerst een Alpenreus beklimt.

Caro Derkx wordt door de pers geroemd om haar trefzekere stijl en uitdagend theater, haar rake ensceneringen getuigen van een uitgesproken en zeer ontwikkeld kunstenaarschap. Op de vraag wat ze later wil worden, zei Caro in een interview: "Wilfried de Jong".

Wilfried de Jong, theater- en televisiemaker, is een ouwe rot in het vak. Met Waardenberg & de Jong heeft hij theaters op z'n kop gezet. Recent maakte hij ook voorstellingen met Wim Opbrouck (Toneelgoep Maastricht) en persoonlijke solovoorstellingen (met muziek van Ocobar) die tintelen van het plezier.

Scènefoto's: Sjoerd Derine

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Scheldetheater Terneuzen cabaret
€ 22,50