Yamato

Hinotori, de vleugels van de Feniks

Ervaar de passie, voel dat je leeft!

Yamato is een Japanse Taiko-drumgroep gevestigd in de prefectuur Asuka-mura, Nara. Bij de Japanners is deze plek ook wel bekend als de geboorteplaats van Japan. Ze noemen zichzelf Yamato, de Taiko-drumgroep die de hele wereld rondreist.  Sinds de oprichting in 1993 heeft Yamato meer dan 4.000 shows gebracht in 54 landen over de hele wereld.

Het Taiko-werk van Yamato kan niet volledig worden beschreven met het woord 'performance'. Het gezelschap heeft opgetreden in theaters, scholen, allerlei soorten evenementen en geeft zelfs workshops en Taiko-lessen. Telkens wordt een half jaar besteed aan een tournee in Japan en een half jaar aan de wereldtournee. Het motto is om vreugde te brengen in de wereld: “We gaan overal naartoe als iemand Yamato nodig heeft! We willen energie brengen naar de mensen die in de wereld leven!”

Op het podium staat Yamato met meer dan 40 Taiko-drums, alle met een ander karakter. Hun grootste trommel genaamd 'Odaiko', is gemaakt van een enorme boom van 400 jaar oud. Deze is ongeveer twee meter in doorsnee en weegt 500 kg. Alle andere Taiko drums zijn verschillende maten en hebben verschillende geluiden. De leden van de groep hebben hun lichaam tot het uiterste getraind om deze enorme Taiko te kunnen bespelen. De akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.

De performers laten hun Taiko-drums niet alleen exploderen in een enorm geluid; ze produceren ook delicate muziek die de luisteraar voorziet van een palet aan zorgvuldig vervaardigde tonen. Dit is waarom Yamato's originele uitvoeringen bekend staan als 'fysieke muziek'. Yamato is soms intens, soms verdrietig, soms geruststellend en in het volgende moment weer komisch. Het publiek wordt overspoeld door het geluid van de Taiko en is meer dan een groep toeschouwers. Allerlei soorten mensen verzamelen zich rond het geluid van de Taiko en verweven hun leven waarbij ze de kracht voelen van elkaars innerlijke passie en hart.
www.yamatodrummers.com

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 

Scheldetheater Terneuzen muziek show
€ 32,50