A Tribute to John Denver

Country Roads

The 25th Anniversary Concert

Dat John Denver meer is dan Country Roads en Leaving on a Jetplane bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in A Tribute to John Denver. Zijn theaterconcert is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende.

Jimmy: “Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.”  Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en - vooruit - een westernshirt om in de sfeer te blijven. En de legendarische muziek natuurlijk, want daar draait deze voorstelling om. Van kleine liedjes die bij eenieder eigen herinneringen oproepen tot uitbundige nummers waarbij wordt uitgepakt door de hele band. Jimmy blaast hits als Annie's Song, Perhaps Love, Calypso en Thank God I'm a Country Boy nieuwe leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. “De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.”  Toch blijft Jimmy trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg.

Hoewel het alweer 25 jaar geleden is dat John Denver overleed, leeft zijn muziek nog steeds voort. De jonge muzikant mag dan wel geen generatiegenoot van Denver zijn, Jimmy begrijpt zijn muziek als geen ander. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de inmiddels legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.
Muzikanten: Jimmy Duchateau, Ingo Jetten, Robin Zalm, Richard Ritterbeeks, Cui, Joep Larue en André Kok.
www.tributetojohndenver.com

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Theater de Mythe Goes muziek
€ 28,50