Another Kind of Blue

Digital Twin

Fascinerende, prikkelende mix van moderne dans en technologie

Choreograaf David Middendorp maakte in America’s Got Talent in 2014 furore met zijn werk. Hij laat zijn dansers in imaginaire, met videotechnologie gecreëerde werelden bewegen. In al zijn werk koppelt hij zijn liefde voor dans aan zijn fascinatie voor technische hoogstandjes. 

De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze fysieke en digitale wereld eruit ziet. Het stuk MetaHuman houdt ons een (digitale) spiegel voor en laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren?

Missing gaat nog een stapje verder en neemt ons mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in de andere wereld. Het geeft ons een inkijkje in hoe het zou zijn als we een digitale versie van onszelf zouden kunnen achterlaten aan onze geliefde.

Frequentie 3 slaat een andere weg in en opent voor ons de poorten van de wiskundige wereld van getallen. In dit stuk zien we hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuil gaat. Tot slot sluit ook Airman naadloos bij dit thema aan, aangezien de twaalf drones uit dit stuk enkel kunnen dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden om ze te laten vliegen. Kortom, Digital Twin neemt ons mee in de boeiende tussenruimte tussen het digitale en het fysieke!
www.anotherkindofblue.nl

Let op: deze voorstelling kun je ook beleven als VR-versie! (beperkt aantal plaatsen). Klik hier voor de VR-versie.

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

 

 

Scheldetheater Terneuzen dans Meerdere data beschikbaar