Crashtest Ibsen

Crashtest & Chill // de ultieme Ibsen-binge

Een productie van Het Zuidelijk Toneel en Theaterproductiehuis Zeeland

Crashtest Ibsen is terug! In deze 2023 Crashtest Ibsen volg je op één avond in drie afleveringen, van ieder een uur, het leven van de inwoners van een fictief negentiende-eeuws Noors stadje. Deze Crashtest is te snel om weg te zappen, nog immer belachelijk actueel en uitermate binge-waardig. Met een cast om je vingers bij af te likken, inclusief Noorse snacks. Let’s Crashtest & Chill!

De Crashtest der Crashtests

Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie en waren met deze voorstellingen jarenlang de hits van Oerol en de theaters. In de stukken reden ze Henrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur, om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. Recent reden ze nogmaals hun eigen bewerkingen tegen diezelfde muur voor deze bingewatch-editie: 1 avond, 3 afleveringen, 6 acteurs, 18 personages. De voorstelling duurt 4 uur, inclusief 2 pauzes met Noorse snacks.

All inclusive theaterervaring

Het is de hoogste tijd om de Crashtest der Crashtests te bingewatchen. Crashtest Nora, Crashtest Volksvijand en Crashtest Ik Zie Spoken zijn op één avond te zien. In iedere aflevering spietsen de personages op een lichte manier, met de nodig humor en in hoog tempo, maatschappelijke kwesties als een portie verse vis aan hun speer. In iedere aflevering maak je kennis met de moraalridder, de non-conformist, de voorzichtige, de revolterende, het zwarte schaap en het buitenbeentje. Verwacht een theaterervaring vol plotwendingen, drama en messcherpe dialogen. En tussen de afleveringen door doe je jezelf tegoed aan Noorse snacks of maak je een praatje met de acteurs terwijl zij zich opmaken voor de volgende aflevering.

Crashtest Ibsen is terug. On demand, live bingetheater. Let’s Crashtest & Chill.

Tekst: Joachim Robbrecht
Spel: Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Evelien Bosmans, Joep van der Geest, Louis van der Waal, Peter Seynaeve
Regie: Sarah Moeremans

Huidig artistiek directeur Piet Menu over deze voorstelling: “Ibsen leren en je amuseren? Het kan. In deze kleine marathon krijg je een spoedcursus theatergeschiedenis en word je ook een behoorlijk spiegeltje voorgehouden: de positie van de vrouw, klokkenluiders, macht, alternatieve feiten... Zijn we nu echt slimmer geworden dan 150 jaar geleden?” 

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

19.00 uur
Theater de Mythe Goes toneel
€ 35,50