De Vader

Middelburgs Theater

Van Florian Zeller, in een vertaling van Jolijn Tevel

De Vader is een internationaal bejubeld stuk over een groeiend maatschappelijk probleem: dementie. Over het verdriet, de angst en de verwarring die dit met zich meebrengt.

Het stuk vertelt het verhaal van André, een man op leeftijd, die steeds meer wegglijdt in het doolhof van alledag. We worden meegenomen in de gedachtewereld van André, waarin steeds meer gaten ontstaan. Net als zijn dochter probeert hij wanhopig grip te krijgen op zijn ziekte. Wat als herinneringen je lijken te ontglippen, gezichten vervagen en het wantrouwen groeit? Langzaam verandert de wereld, en niet alleen die van André.

De Vader is geschreven door Florian Zeller, die internationaal geldt als dé toonaangevende toneelschrijver van dit moment. Eerder trok deze productie volle zalen in onder meer Parijs, Londen en New York. In Nederland is De Vader, in vertaling van Jolijn Tevel, te zien geweest met Hans Croiset en Johanna ter Steege. De Vader is in 2020 verfilmd (The Father) met in de hoofdrollen Anthony Hopkins en Olivia Colman.

Reacties van het publiek
"Wat een ervaring. Balans tussen een lach en een traan is erg prettig. Ik was bang dat er niks te lachen viel."
"Je kan zien dat er veel liefde in deze voorstelling zit. Prachtig decor en mooie belichting. Ik raad iedereen aan om naar deze voorstelling toe te gaan."

Regie: Derek Meijer, spelers: André - Kees Baijens, Anne - Astrid de Buck, Pierre - René de Jonge, De vrouw - Ploneke Scholtsz, De man - Arend van de Fliert, Laura - Nanou Warman, productie: Marjan de Bel, decor: Gerard van der Bliek en Frans Hennekam, poster/flyer: Petula van den Heuvel, foto’s: Wiliam Wagenaar.

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

DINEREN VOORAFGAAND AAN DE VOORSTELLING?

Maak uw avondje uit compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling gezellig dineren in Theater-Restaurant De Koepoort. U bent welkom vanaf 17.00 uur voor een driegangendiner. Het diner is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling en wordt op de avond zelf afgerekend.
U kunt het diner ook reserveren door een mail te sturen naar info@restaurantdekoepoort.nl.

Extra
Schouwburg Middelburg toneel amateur
€ 15,00