Het Metropole Orkest

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen - Slotconcert

Het Metropole Orkest, onder leiding van Jochen Neuffer, brengt een eerbetoon aan Aretha Franklin. Samen met zangeres Sheléa eert het orkest de carrière van The Queen of Soul. Beroemde nummers als haar eerste hit Respect en klassiekers als (You Make Me Feel Like) A Natural Woman en Think komen allemaal voorbij.

The Queen of Soul, Aretha Franklin, was een van ’s werelds bestverkopende artiesten. Ze won 8 Grammy’s en was de eerste vrouwelijke artiest ooit in de Rock and Roll Hall of Fame. De impact van haar werk gaat veel verder dan alleen muziek. Aretha pleitte voor sociale verandering en haar lied Respect werd een volkslied voor de Civil Rights Movement en vrouwen wereldwijd. Franklins liedjes worden vertolkt door singer/songwriter Sheléa. Met levende legendes Stevie Wonder en Quincy Jones als een paar van haar grootste fans maakte ze furore in de Amerikaanse muziekscene.
Net als Aretha Franklin groeide Sheléa op als dochter van een dominee in Detroit, Michigan. Sinds de start van haar muzikale carrière, die begon toen ze als 11-jarige mocht zingen in de kerk, speelt de muziek van Aretha een grote en belangrijke rol in haar leven. Dit concert is de feestelijke afsluiting van de 35e editie van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen.  
Foto Shelea @ Aaron Lacy
www.festival-zvl.nl

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Uitverkocht
Scheldetheater Terneuzen klassieke muziek festival
€ 30,00