Keturunan

Multidisciplinair kunstenproject van Cheroney Pelupessy

Keturunan (Bahasa Melayu – nakomeling)

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring? Wat is het gevoel dat naar boven komt als we het over onze afkomst hebben, met haar wortels in Indonesië, Molukken en Nederland? In het multidisciplinaire programma Keturunan wordt een verhaal verteld vanuit het perspectief van een aantal nakomelingen van voorouders die een veelbewogen reis hebben doormaakt met betrekking tot hun relatie met Nederland. In Keturunan wordt deze geschiedenis meegenomen, en wordt er een brug geslagen naar de huidige, jongere generaties.

’Kalo bukan skarang kapan lai, kalo bukan katong la sapa lai?’ – Het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen?

Keturunan is een multidisciplinair kunstproject van danser Cheroney Pelupessy over de Moluks-Indische geschiedenis. Door het eren van haar voorouders slaat ze een brug naar de generaties van nu. De verbinding tussen het verleden en het heden komt op verschillende manieren terug in Keturunan. Zo is de choreografie een combinatie tussen traditionele Balinese dans en Pelupessys eigen bewegingsstijl.

Cheroney Pelupessy: "Mijn visie is om een multidisciplinair kunstproject te produceren in de vorm van een fototentoonstelling, documentaire en dansvoorstelling. Om dichter bij mijn Molukse/Indonesische cultuur te komen door persoonlijke verhalen en ervaringen van andere nakomelingen. Dit onderzoek creëert verbinding en gemeenschap. Tijdens dit proces confronteren we de pijnlijke maar rijke geschiedenis die we met ons meedragen en drukken we deze uit in verschillende kunstvormen als een eerbetoon aan onze voorouders."

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje.

DINEREN VOORAFGAAND AAN DE VOORSTELLING?

Maak uw avondje uit compleet en ga voorafgaand aan de voorstelling gezellig dineren in Theater-Restaurant De Koepoort. U bent welkom vanaf 17.00 uur voor een driegangendiner. Het diner is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling en wordt op de avond zelf afgerekend.
U kunt het diner ook reserveren door een mail te sturen naar info@restaurantdekoepoort.nl.

Schouwburg Middelburg dans special
€ 22,00