Sneeuwwitje

International European Ballet met live orkest

Een betoverend, avondvullend, klassiek ballet voor alle leeftijden met verteller

De ultieme feel good sprookjesballetvoorstelling voor de hele familie, ook voor de allerkleinsten (vanaf 4 jaar)!

Het bekende sprookjesverhaal wordt prachtig vertolkt door 40 balletdansers van International European Ballet, een virtuoos, jong balletgezelschap met topdansers uit alle werelddelen en begeleid door een eveneens uitstekend orkest.
De muziek is van Bogdan Pavlovsky en de choreografie van Maryna Koziar en Ganna Pogoretskaya.

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Het verhaal van Sneeuwwitje

Er was eens een hele mooie, jonge prinses: Sneeuwwitje. Haar moeder gaf haar die naam, want toen ze zwanger was, sneeuwde het. Ze wenste dat Sneeuwwitje zwarte haren zou hebben, lippen zo rood als bloed en een sneeuwwitte huid.

Sneeuwwitje groeide op bij haar mooie – en vooral jaloerse – stiefmoeder, die elke dag aan de spiegel vroeg: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?” Altijd antwoordde de spiegel dat zij, de koningin, het mooiste was, totdat de spiegel op een dag zei, dat Sneeuwwitje de mooiste was geworden. Om zelf weer de mooiste te kunnen zijn, gaf de boze stiefmoeder opdracht aan de hofjager om Sneeuwwitje in het bos te doden. De jager liet haar echter ontsnappen. Sneeuwwitje vluchtte het bos in en kwam aan bij een klein huisje, waar zeven borden met eten klaarstonden. Uitgeput ging ze in een van de zeven bedjes liggen. Zeven vriendelijke dwergen vonden haar na hun werk in de mijn en ze namen Sneeuwwitje op als gast in hun huisje.  

Toen de stiefmoeder de spiegel weer raadpleegde, ontdekte ze dat de hofjager Sneeuwwitje niet had gedood. Ze besloot Sneeuwwitje op te zoeken als de dwergen aan het werk waren. Zo verleidde ze Sneeuwwitje vom een hap te nemen van een giftige appel. Sneeuwwitje viel in een magische slaap, waaruit ze alleen kon ontwaken als ze uit liefde wakker gekust werd door een prins. De dwergen dachten dat Sneeuwwitje dood was en diepbedroefd legden ze haar in een glazen kist. Uiteindelijk kwam er een prins langs. Hij kuste Sneeuwwitje, waarna ze weer wakker werd en ze leefden nog lang en gelukkig...

19.30 uur
Scheldetheater Terneuzen dans jeugd/familie
€ 49,50