Sonny Boy

Leven met kleine herinneringen

Solo Stories presenteert Sonny Boy, naar het boek van Annejet van der Zijl
Van de makers van Ma en Nu ik je zie

Aan de vooravond van zijn 37e verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14e werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).
Credits - Spel: Tarikh Janssen, Regie: Benno Hoogveld, script: Manoushka Zeegelaar Breeveld, muziek: Rik Ronner, Decorontwerp: Paul Boereboom, Lichtontwerp: Jasper Nijholt, Kostuums: Glenn Hewitt, Techniek: Martijn Passchier

​www.solostories.nl

Reacties van het publiek
"Heel indrukwekkend. Een prachtige voorstelling. Maakt veel indruk. Een aanrader!"
"Echt heel knap gedaan! Een prachtig verhaal. Super knap!"

Toegangsprijs is inclusief pauzedrankje!

Met gratis inleiding om 19.15 uur, te boeken bij het bestellen van kaarten (plaatsen beperkt).
Tijdens de inleiding zal Annebeth je meer vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Sonny Boy over? Waarom koos Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thema’s die de voorstelling in zich draagt, zoals ons historisch verleden, racisme, zelfonderzoek en de veerkracht van de mens. En natuurlijk mag het publiek haar alles vragen. 

Theater de Mythe Goes toneel
€ 23,50