Tribute to John Coltrane

Ben van den Dungen Quartet

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. Coltrane was een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De Lp’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers!

In de jaren zestig formeerde ‘Trane’ een nieuw kwartet en sloeg daarmee een totaal andere weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als Impressions en A Love Supreme.

In dit foyerconcert brengt het Ben van den Dungen Quartet een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire.

Ben van den Dungen begon zijn concertcarrière al in het begin van de jaren 80. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen zo’n 6000 concerten in 75 verschillende landen verzorgd. Met het programma Blue Note ging Ben op tournee langs de Nederlandse theaters. Het kwartet verzorgt ook optredens in het buitenland (Zuid-Amerika, Rusland, Indonesië, Korea, Spanje en Polen) en bracht onlangs een vijfde album uit: Obsession Blues.

Het kwartet bestaat uit: Ben van den Dungen (saxen), Miguel Rodriguez (piano) Gijs Dijkhuizen ( drums) en Marius Beets (contrabas).

www.muziekpodiumzeeland.nl

Het spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt

Aanvang 15.30 uur
Schouwburg Middelburg derden
€ 20,00