Van Dichtbij

In 2 culturen (try-out)

In deze bijzondere muziektheatervoorstelling wordt het verhaal van Julia, een dubbelbloed van Zeeuws-Surinaamse afkomst, verteld met liedjes van Conny Vandenbos, een icoon van de Nederlandstalige muziek van weleer.

Julia worstelt met haar afkomst en is op zoek naar haar identiteit en naar wie zij is. Ze verlaat het platteland voor de liefde en trekt naar de grote stad. Op vakantie in Suriname hoort zij familieverhalen en wordt zij geconfronteerd met het koloniale slavernijverleden van haar voorouders aan beide kanten. Wat brengt dit alles haar?

Na de voorstelling zal er een nagesprek worden gevoerd met het publiek. De voorstelling is inclusief een hapje en een drankje. 

Over het project:
Van dichtbij, in 2 culturen is geschreven en geregisseerd door Dennis Rudge. Gerben van Etten is verantwoordelijk voor de nieuwe arrangementen van de nummers en de muzikale begeleiding.
De productie is onder andere in samenwerking met TRC Promotion tot stand gekomen. Verschillende sponsoren hebben de voorstelling mogelijk gemaakt waaronder het Cultuurfonds, Gemeente Rotterdam en Gemeente Middelburg.

Extra - 14.30 uur
Schouwburg Middelburg muziektheater
€ 26,50